5 Tips Για Ιδανικό Διαμέρισμα Λευκωσία

5 Tips Για να Διαλέξεις το Ιδανικό Διαμέρισμα στη Λευκωσία

5 Tips που θα σε Βοηθήσουν να Διαλέξεις το Ιδανικό Διαμέρισμα στη Λευκωσία

Λευκωσία – μια από τις πιο ενδιαφέρουσες πρωτεύουσες της Ευρώπης, στο ομορφότερο νησί της Μεσογείου. Προφανώς δεν είναι τυχαία η ραγδαία της οικονομική, οικοδομική και τουριστική ανάπτυξη την τελευταία δεκαετία, η οποία έχει συμβάλλει στην αύξηση του πληθυσμού της, με αποτέλεσμα η εξεύρεση ενός διαμερίσματος που θα καλύπτει τις ανάγκες σου να είναι αρκετά δυσκολότερη από όταν στο παρελθόν.

Ή μήπως όχι;

Αν συνεχίσετε παρακάτω, θα δείτε πώς με 5 πολύ απλά και πρακτικά tips γρήγορα θα βρείτε το ιδανικό για σας διαμέρισμα στην καρδιά της Κύπρου!

1.              Προσδιορίστε το Ποσό που Μπορείτε ή Είστε Διατεθειμένοι να Δώσετε  

Ίσως μοιάζει αυτονόητο, αλλά η πολύχρονη πείρα μας στον κλάδο μάς έχει διδάξει πως δεν είναι λίγοι εκείνοι που πρώτα ερωτεύονται ένα διαμέρισμα και μετά προσπαθούν να εξακριβώσουν αν έχουν τα χρήματα που χρειάζονται για να το αγοράσουν.

Αποτέλεσμα; Απογοήτευση, χαμένος χρόνος και, το κυριότερο, όταν τελικά βρίσκουν το ιδανικό για τις ανάγκες τους διαμέρισμα σε μια προσιτή για εκείνους τιμή, να μην τους αρέσει! 

Το πρώτο πράγμα, λοιπόν, που πρέπει να κάνετε είναι ένας κατάλογος με διαθέσιμα διαμερίσματα που προσφέρονται σε τιμή που είναι εφικτή για σας αυτήν την περίοδο.

2.              Προσδιορίστε το Στιλ Διαμερίσματος που Αναζητάτε

Αυτό είναι το δεύτερο βήμα, το οποίο θα μειώσει ακόμη περισσότερο τον κατάλογο με τα διαμερίσματα που καταρτίσετε προηγουμένως. Προτού καν αρχίσετε να κοιτάτε από κοντά διαμερίσματα, αποφασίστε:

  • Πόσα δωμάτια χρειάζεστε (πέραν φυσικά, της κουζίνας και του μπάνιου) - ειδικά υπνοδωμάτια. Λάβετε υπόψη τις ανάγκες σας καθώς και αυτές της οικογένειάς σας σε βάθος χρόνου, όχι μόνο τώρα. Αν για παράδειγμα είστε ένα ζευγάρι δίχως παιδιά, τι σχέδια έχετε για το μέλλον. Αν έχετε παιδί, όταν θα φτάσει στην εφηβεία, θα το καλύπτει το συγκεκριμένο υπνοδωμάτιο; Αγοράστε διαμέρισμα με προοπτική δεκαετίας, όχι έτους.
  • Χρειάζεστε βοηθητικούς χώρους;
  • Έχετε συγκεκριμένες απαιτήσεις όσον αφορά την εγγύτητα σε μέσα μαζικής μεταφοράς, στο κέντρο της πόλης, ή τον χώρο εργασίας σας;
  • Έχετε απαιτήσεις όσον αφορά την ηλικία του κτιρίου, τα κατασκευαστικά του υλικά, και την εσωτερική του διαμόρφωση;

Καταγράψτε τις επιθυμίες σας, αλλά προτού απορρίψετε διαμερίσματα από τον κατάλογό σας, κάντε το τρίτο βήμα… 

3.              Επιλέξτε τις Ανέσεις σας με Σύνεση

Μην μπερδεύετε τις ανάγκες σας με τις επιθυμίες σας – ειδικά αν έχετε έναν κάπως σφιχτό προϋπολογισμό. Όταν καταρτίσετε τον κατάλογο με τα όσα θέλετε να έχει το νέο σας διαμέρισμα, χωρίστε τα χαρακτηριστικά αυτά σε δύο κατηγορίες: τα απολύτως απαραίτητα  και τα συζητήσιμα.

Αν κάποιο διαμέρισμα του καταλόγου έχει θέμα με έστω ένα από τα χαρακτηριστικά της πρώτης κατηγορίας, απορρίψτε το. Αν έχει θέμα με κάποιο ή κάποια από τη δεύτερη, μη βιαστείτε να το βγάλετε από τη λίστα σας.

4.              Ελέγξτε τη Γειτονιά

Ακόμη κι αν ένα διαμέρισμα μοιάζει να βγήκε από τα όνειρά σας, μη βιαστείτε να υπογράψετε. Ελέγξτε προσεκτικά τη γειτονιά.

Ένα παράδειγμα θα είναι αρκετά διαφωτιστικό: μήπως έχετε θέμα με τον ύπνο σας και δίπλα στο διαμέρισμα υπάρχει Δημοτικό σχολείο;

Προτού δεσμευτείτε, περπατήστε τη γειτονιά 2-3 φορές, και μάλιστα σε διαφορετικές ώρες της ημέρας.

5.              Ελέγξτε τη Πολιτική του Κτιρίου για τα Κατοικίδια

Τέλος, εφόσον μιλάμε για διαμέρισμα, θα πρέπει να λάβετε υπόψη τις απόψεις και την πολιτική των συνιδιοκτητών στην πολυκατοικία αν έχετε κάποιο κατοικίδιο. Ειδάλλως, μπορεί να βρεθείτε προς δυσάρεστων εκπλήξεων!

Βλέπετε; Δεν είναι και τόσο δύσκολο! Ακολουθήστε προσεκτικά τα αποστάγματα της πείρας μας στον κλάδο, και σύντομα θα βρείτε το ιδανικό για σας διαμέρισμα στη Λευκωσία!

Ίσως μάλιστα μπορούμε να κάνουμε ακόμη περισσότερα για να σας διευκολύνουμε.

Πατήστε εδώ και ρίξτε μια ματιά σε ορισμένα από πιο προνομιακά διαμερίσματα που είναι ακόμη διαθέσιμα αυτήν τη στιγμή στη Λευκωσία